Professionele fotograaf Spijkenisse
tekstteksttekst

Persfotografie

De persfotograaf zorgt er voor dat het nieuws optimaal in beeld wordt gebracht. Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem dan hier contact met ons op

Persfotografie verteld het verhaal zonder te hoeven lezen.

De juiste foto op het juiste moment, dat is alles waar het bij persfotografie om draait.

Een krant publiceert vaak maar 1 foto van een bepaald evenement. Het is dan juist van belang dat de persfotograaf ervoor zorgt dat het belangrijkste moment op de juiste manier in beeld gebracht wordt.

Wanneer een persfotograaf voor een nieuwswebsite op pad gaat maakt hij vaak niet alleen die ene foto van het belangrijke moment maar zorgt hij er ook voor dat de andere foto goed de sfeer van het evenement weergeven.

De persfotograaf verteld het echte verhaal.

De juiste foto op het juiste moment dat is waar de persfotografie om draait. Met onze jarenlange ervaring als fotojournalist weten wij als geen ander wanneer wij de foto kunnen maken die het verhaal verteld. Zeker bij officiële momenten zoals bijvoorbeeld een opening of een uitreiking moet de persfotograaf ervoor zorgen dat hij klaar staat.

De Fotojournalist / persfotograaf bepaalt de of het artikel wordt gelezen.

Een nieuwswebsite of een krant kan niet zonder een goede persfotoraaf. Een foto is beeldbepalend en door de juiste foto bij een artikel te plaatsen worden de bezoekers van bijvoorbeeld een nieuwswebsite verleidt om een artikel te gaan lezen. Of het nu gaat om een opening of de verjaardag van iemand die 100 jaar is geworden. De foto verteld vaak evenveel als het artikel zelf.

Persfotografie gaat verder.

Jammer genoeg gaat het niet altijd zoals de organisator dit graag zou willen. Ook dit zijn de momenten die voor een persfotograaf van belang kunnen zijn. Het is nieuws wanneer een opening niet door kan gaan omdat de schaar om het lintje door te knippen is vergeten. Natuurlijk zit de organisatie er niet op te wachten dat er van dit soort momenten foto's worden gemaakt. En dan is het de persfotograaf die juist dat moment weet te pakken en dit moment vastlegt op de gevoelige plaat.

Perskaart

Wanneer een persfotograaf op pad gaat heeft hij altijd zijn perskaart bij zich. Met deze perskaart kan hij zich legitimeren als fotojournalist. Met een perskaart heeft de fotojournalist wat meer vrijheden dan een andere fotograaf om zijn werk goed te kunnen uitvoeren.

Persvrijheid en de AVG

Regelmatig wordt een persfotograaf aangesproken dat een persoon niet op de foto wil.

Gelukkig is voor de persfotograaf een uitzondering gemaakt. Wanneer er een nieuwswaardig evenement is kan de persfotograaf gewoon zijn werk doen en mag hij iedereen die aanwezig is fotograferen. Deze foto's mogen in kranten en op nieuwswebsites gepubliceerd worden. Dit is de persvrijheid.